Escuela oficial Idiomas Ibiza
Official Language School

Official Language School Ibiza

Ibiza

Official school of Languages

The proposal for the new Official Language School in Ibiza is part of the Comprehensive Rehabilitation Plan of the Sa Coma Barracks promoted by the Ibiza Island Council and specifically includes the rehabilitation of pavilions 206 and 207 with a total built area of 2,995 m2.

Year

2019

Location

Sa Coma, Ibiza

Category

Language Center

CREATIVE DIRECTOR

Play Architecture

SHARE PROJECT
Escuela oficial Idiomas Ibiza Escuela oficial Idiomas Ibiza Escuela oficial Idiomas Ibiza Escuela oficial Idiomas Ibiza Escuela oficial Idiomas Ibiza
  • Year : 2019
  • Location : Sa Coma, Ibiza
  • Category : Language Center
  • CREATIVE DIRECTOR : Play Architecture
  • VISUALIZATION :

The proposal for the new Official Language School in Ibiza is part of the Comprehensive Rehabilitation Plan of the Sa Coma Barracks promoted by the Ibiza Island Council and specifically includes the rehabilitation of pavilions 206 and 207 with a total built area of 2,995 m2.

To centralize the entrance and give the buildings a unitary character, it is proposed to create a new central body of the entire width of the space between the buildings, 16 meters deep and with two floors with a volumetry similar to that of the existing buildings. This building will include the access and the rooms that serve the two buildings, joining the itineraries of the ground floor and the first floor.
In the existing buildings a series of structural reforms are carried out to enable the new vertical communication nuclei, to allow a large open-plan multipurpose room and to enable the passage of facilities for the corridors without lowering the interior free height too much.
The presence of the green area between the two buildings as a private garden suggests that the buildings open towards this new space and that the accesses and main circulations are made through it. This action therefore involves completely opening the longitudinal facades that face this central courtyard, giving more light to the interior spaces and generating a whole series of views between the buildings and the new green area that reinforce the unitary character of the complex.
On the other hand, as it is a rehabilitation of two buildings that are part of a set of buildings of the same type, it seems convenient to maintain the composition of the longitudinal facades that open onto the other buildings, so that the composition of the set is not lost.
The new building envelope is designed to have the highest thermal and hermetic performance to achieve the Passivhaus Plus standard
To provide visual continuity between the green areas located to the north and south of pavilions 6 and 7 and to act as a visual attraction, it is proposed to cover the north and south facades of the two pavilions with a vertical garden of earth gabions, which as It will be explained later and it will also serve to purify gray water.