Reforma vivienda en Biniamar
Biniamar

Biniamar Rehabilitation

ENVIRONMENT

Villa Seascape

The project consists of the reform of a house between party walls located in a narrow street in the town of Biniamar. In order to carry out the program distributed over two floors, it was necessary to demolish both the current roof and the intermediate floor, both in poor condition.

Year

2015

Location

Biniamar, Mallorca

Category

Single family

SHARE PROJECT
Reforma Vivienda en Biniamar Reforma Vivienda en Biniamar Reforma Vivienda en Biniamar Reforma Vivienda en Biniamar Reforma Vivienda en Biniamar Reforma Vivienda en Biniamar Reforma Vivienda en Biniamar Reforma Vivienda en Biniamar
  • Year : 2015
  • Location : Biniamar, Mallorca
  • Category : Single-family
  • CREATIVE DIRECTOR :
  • VISUALIZATION :

The project consists of the reform of a house between party walls located in a narrow street in the town of Biniamar. To carry out the two-story program, it was necessary to demolish both the current roof and the intermediate floor, both in poor condition. 
However, it was essential to preserve the existing structure of 60-centimeter load-bearing walls made of stone. The new roof would be divided into two, a sloping part that faces the street, made with Arabic tile to preserve the aesthetics of the whole and a flat part, on the back side of the house, to thus have a terrace with views of everything the pla de Mallorca.
Another fundamental element of the house is the patio, which in order to integrate it into the house the rear facade is glazed and finished with the same polished concrete as inside. Both the windows that overlook the patio and the rest of the carpentry in the house are made of teak wood, as are the Mallorcan type blinds.
There are two stairs that link the three levels of the house. The interior is left open to the living room and is made with steel plates to give lightness and contrast with the stone walls. The other staircase is located outside, and serves to access the solarium. This is designed with steel lattice panels that allow natural light to pass through to the patio.