Centro Salud Aguilar del Campoo
Centro Salud Aguilar del Campoo
Centro Salud Aguilar del Campoo
Centro Salud Aguilar del Campoo
Centro Salud Aguilar del Campoo
Centro Salud Aguilar del Campoo
Centro Salud Aguilar del Campoo
Centro Salud Aguilar del Campoo
Centro Salud Aguilar del Campoo
Centro Salud Aguilar del Campoo
Centro Salud Aguilar del Campoo
Centro Salud Aguilar del Campoo
Health Center

Aguilar de Campoo Health Center

Aguilar de Campoo Health Center

The proposal for the new Aguilar de Campoo Health Center presented in February 2020 consists of a volume with characteristics similar to those found in the surroundings closest to the historic center, which are mostly paralapipeds with two floors, compact and with sloping roofs. . The proposal consists of a square plan building with two heights and a sequence of sloping roofs simulating the profile of the medieval city. It is precisely this profile of the sequence of sloping roofs that is the most characteristic design feature of the building that gives it a unique character typical of a public building.
For the materials of the envelope, a façade and ventilated roof have been proposed with 3 cm thick Toba stone, 50 × 100 format as a continuous exterior cladding material. The Toba stone is the one that has been used in most of the constructions in the historic center, extracted from a nearby environment as indicated by the toponymy of the Tobalina gate within the Jewish quarter. The mixed carpentry of aluminum lacquered in white on the outside and laminated radiata pine on the inside simulate the look of the viewpoints in the Plaza de España, which are mostly white lacquered carpentry.
The new building has been designed from a 7.5 × 7.5 meter module in order to facilitate the construction process and provide it with flexibility of use. The module used generates a useful surface of 50 m2 that is proportional to most of the modulations of the program. In total, 60 consultations are planned for a total constructed area of 5,880 m2.
Regarding the level of sustainability, the building has been designed to comply with the Passivhaus standard and with the BREEAM certificate.

This website uses its own and third-party cookies for its correct operation and for analytical purposes and to show you advertising related to your preferences based on a profile drawn up from your browsing habits. By clicking the Accept button, you agree to the use of these technologies and the processing of your data for these purposes. More information
Privacy